Welkom op

@Immerzeel.nl

Home / Alles weten over / Basisschool met de naam Immerzeel

Basisschool met de naam Immerzeel

VBS ImmerzeelIk was aan het zoeken naar leuke dingen over de naam Immerzeel. Grappig dat ik op een school in België terecht kwam.
Deze is genaamd VBS Moorsel-Immerzeel en zijn gevestigd op de Immerzeeldreef 112 – 9300 Aalst.
Dus een school en een straat … kan geen toeval zijn.

We weten natuurlijk al lang dat de roods van Immerzeel in België liggen.

3 thoughts on “Basisschool met de naam Immerzeel”
 1. Jan Immerzeel oktober 25, 2016op1:26 pm Beantwoorden

  Op een zoektocht, als die van jullie, naar de naam Immerzeel ben ik deze school ook tegengekomen. Ik werkte in het onderwijs en vond het bijzonder een school met mijn achternaam te vinden.
  Via email contact met de school werd duidelijk dat zij zo heten, omdat zij aan de Immerzeeldreef liggen. Met een van de leerkrachten van destijds is er nog steeds contact. We hebben met beider scholen een kleinschalig ict-projectje gedaan en zodoende ben ik daar ook geweest.
  Het archief van de gemeente Aalst vermeldde dat de school vernoemd is naar een burggraaf met de naam Immerzeel.

  • M.E. Immerzeel november 10, 2016op1:28 pm Beantwoorden

   Hallo Jan Immerzeel,

   Leuk dat je reageert op stukjes die ik vind over de naam Immerzeel. Ik zal jouw informatie meenemen in de speurtocht die ik als hobby heb. Ik hoop ook dat andere mensen met de naam Immerzeel mij zullen helpen.
   Als je een leuk stukje vindt dan kan ik deze altijd plaatsen op deze site.

   Met vriendelijke groet,

   Mark Immerzeel

 2. Petra Leijtens - Immerzeel november 7, 2023op3:18 pm Beantwoorden

  Hallo Jan en Mark,

  In reactie op het voorgaande…

  Mijn man is geboren in de Van Immerseel straat i(nummer 13) in Loon op Zand. Het huis is door zijn vader gebouwd. In deze buurt zijn straten met namen vernoemd naar figuren die in de bekende tak Immerzeel voorkomen.

  Toen ik hem leerde kennen vond ik dit zo bijzonder.

  Petra Leijtens – Immerzeel
  Den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wil jij altijd meer weten